TOFU ŠALÁT
Recept pre 4 osoby:
60 ml sladkej čili omáčky
3-4 strúčky roztlačeného cesnaku
1 lyžička postrúhaného ďumbiera
2 lyžičky sójovej omáčky
500g TOFU špecial
2 lyžičky oleja
2 mrkvy
6 mladých cibuliek
2 malé cukiny
100g hráškových strukov
Postup:
Do misky dáme čili omáčku, cesnak, ďumbier – pridáme TOFU premiešame a marinujeme 30 min. TOFU precedíme a marinádu odložíme. Do panvice dáme olej a TOFU pražíme na silnom ohni asi 4 minúty, alebo kým nezačne hnednúť zo všetkých strán. TOFU vyberieme a odložíme. Na rozohriaty olej pridáme na kolieska pokrájanú zeleninu a miešane na silnom ohni 5min. Pridáme TOFU a zvyšok marinády. Necháme prejsť varom a podávame.